Never stop wondering. Never stop wandering.

vlag nederland
vlag engeland

Main Content

Oana Mihaela Drăgan

Ik ben afgestudeerd aan de afdeling journalistiek en Engels aan de West Universiteit in Timisoara, Roemenië in 2002.

Tijdens mijn universitaire studie heb ik een tussenjaar in Londen, Engeland, doorgebracht. Daar heb ik op een school voor kinderen met beperkingen gewerkt, waar ik mijn kennis van de Engelse taal geperfectioneerd heb.

Na een voorbereidingscursus daar, ben ik met succes geslaagd voor het Cambridge Proficiency Examen met de hoogste score, A. Het Certificate of Proficiency in het Engels (CPE) is het hoogste niveau waarop de Engelse kennis formeel getest wordt.

Ik heb nu 15 jaar ervaring in het lesgeven. Ik heb les gegeven tijdens bedrijfscursussen voor Coca-Cola HBC in Timisoara, Roemenië, van beginner tot bovengemiddeld niveau.

In Slovenië heb ik lesgegeven als lerares aan een school en tevens bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in de financiële sector, de media, de handel of consulting. Ik heb zowel ervaring in het lesgeven aan klassen tot 10 cursisten, als aan het één op één lesgeven aan drukke managers.

Van 2007-2014 gaf ik in mijn eigen kantoor in Ljubljana, Slovenië, cursussen. O.a. in algemeen en zakelijk Engels van beginners tot bovengemiddeld niveau, alsmede de voorbereidende cursussen voor het:

• Cambridge First Certificate in English (FCE)
• Certificate in Advanced English (CAE)
• Certificate of Proficiency in English (CPE)
• Business English Certificate (BEC) Vantage en hoger.

Daarnaast geef ik les in de Roemeense taal (van beginners tot gevorderden) plus beginners Frans, Italiaans en cursussen in de Sloveense taal.

Ik bevind me in het tweede jaar van mijn Nederlandse avontuur waarin ik in 2016 mijn Nederlandse taal op niveau B1 heb weten te brengen. Rond de zomer van 2017 verwacht ik te slagen voor het NT2 Staatsexamen II. Naast mijn gebruikelijke Skype cursisten Engels, omvat mijn werk in Nederland sport vertalingen in de talen combinatie Engels-Roemeens en diverse vertalingen vanuit het Sloveens naar het Roemeens. Daarnaast heb ik aan een interessant cultureel profilering project gewerkt over Slovenië.

• Heb je een talenknobbel en wil je graag een van mijn talen toevoegen aan jouw collectie?

• Heb je moeite met Engels of wil je er gewoon steeds beter in worden?

• Wil jij je voorbereiden op een van de officiële examens of wil je je gewoon bekwamen in het voeren van een gesprek?

Ik ben hier voor jou.