Never stop wondering. Never stop wandering.

vlag nederland
vlag engeland

Referenties

"Verfrissende communicatie’"

Ik waardeer Oana’s ‘verfrissende communicatie’, wat zuurstof aan de lessen geeft en maakt dat deze zich organisch ontwikkelen. Ze is emotioneel zeer intelligent en beschikt over een goede lesmethode en techniek.

Joost


"Ga zo door, je doet het geweldig!!"

Ik heb een hoop van je geleerd, in het bijzonder hoe ik betere essays kan schrijven. Ik heb het gevoel dat je veel moeite hebt gedaan voor onze lessen waarbij je verschillende materialen (artikelen, boeken en videos) hebt gebruikt om het interessanter te maken.

Je bent erg vriendelijk met een goede dosis humor waardoor mijn humeur omsloeg toen ik niet in een goede stemming was. Ik waardeer je manier van lesgeven enorm en dankzij jou ben ik van gedachten veranderd over de Engelse taal !!

Ik wil je bedanken en ik ben blij je ontmoet te hebben omdat je me hebt geholpen mijn Engels te verbeteren! Ga zo door! Je doet het geweldig !!

L.F.


"Mijn woordenschat is verbeterd en ik heb meer vertrouwen in mijn Engels"

Nadat ik mijn lessen bij Oana heb gevolgd, voel ik me zelfverzekerder in het spreken in het Engels met andere mensen omdat ik geloof dat mijn woordenschat is verbeterd.

De artikelen die door Oana werden gedeeld, waren erg interessant en ik kreeg genoeg informatie om tijdens de lessen met haar te bespreken. Ze leerde me enkele veelvoorkomende uitdrukkingen en nieuwe woorden met goede voorbeelden.

Ik geloof dat één les per week erg geschikt voor mij was, waardoor ik tijd had voor mijn baan, lessen en vrije tijd. Ik geloof dat ze me genoeg materiaal heeft gegeven om mijn Engels te verbeteren. Ik denk erover om in de toekomst weer lessen bij haar te volgen. Bedankt, Oana!

R.C.


"Een-op-een lessen werkelijk een genot."

Een-op-een lessen ontvangen was werkelijk een genot. Je bent zo een toegewijde en slimme taaldocent! Op een soepele respectvolle manier heb je mij begeleid in het rijk van jouw moedertaal.

We hadden een leuke tijd samen.

Peter, NL


"Oana Drăgan: een bijzondere cursist bij de cursus Nederlands voor Buitenlanders (NT2)"

In het najaar van 2015 volgde Oana een cursus van een half jaar en bereikte daarmee meteen het referentieniveau B1. Nooit eerder had ik een talendocent of tolk/vertaler als cursist gehad. Al snel bleek dat ze een uitzonderlijk talent had, niet alleen om anderen een taal te leren maar ook om zelf razendsnel een nieuwe taal eigen te maken.

Oana spreekt rustig en doordacht, volstrekt verstaanbaar en vrijwel accentloos Nederlands. Het bijzondere is dat het Nederlands absoluut niet vermengd wordt met woorden en uitdrukkingen uit andere talen. Dit is ruim voldoende om aan Nederlanders bijvoorbeeld Engels, of een andere taal op verschillende niveaus te kunnen geven.

De Nederlandse schrijfproducten van Oana zijn een groot plezier om te lezen. Het zijn eigenlijk meer essays. Ze weerspiegelen levenservaring, relativeringsvermogen, reflectie en een grote dosis humor. De didactische vaardigheden voor het leren van een vreemde taal blijken hieruit ook overduidelijk.

Tenslotte is plezier bij het leren van levensbelang. Oana kan zorgen voor een ontspannen en humorvolle sfeer waarin het leren van een vreemde taal haar cursist nog makkelijker af kan gaan.

Kortom: Voor een taalcursus in de vele talen die Oana beheerst of voor tolk/vertalerswerk, neem contact op met Oana. Het is een echte aanrader!

Gerard Slinkert
Docent Nederlands voor Buitenlanders (NT-2)
Afdeling Educatie
MBO College Hilversum


"Serieus en toegewijd"

Wij hebben voor een deel van ons uitgebreide project samengewerkt met mevr. Oana Drăgan. Dit betrof de vertaling en publicatie van een verzameling van atlassen in Roemenië. De serie omvatte vijf geografische atlassen, twee historische atlassen en een wereldatlas voor kinderen.

afbeelding atlas Mevr. Drăgan heeft gewerkt aan de vertaling en taalbewerking van de laatste drie atlassen in de collectie. We waren zeer tevreden over mevrouw Drăgan's nauwkeurigheid, algemene kennis en kennis van talen. Zij had veel aandacht voor details, hield zich goed aan de deadlines, toonde zich een serieuze en toegewijde medewerkster bij dit lange termijnproject en heeft een enorme hoeveelheid werk verzet.

We hopen in de toekomst weer met mevrouw Drăgan samen te werken in andere projecten met vertalingen in de Roemeense taal.

Denis Šehić
Mondeneuf d.o.o., SLO


"Nauwkeurige en professionele, diepgaande kennis van communicatieve en retorische vaardigheden"

Tussen 22 en 25 augustus 2006 werkte ik samen met mevrouw Oana Drăgan in Sovata (Roemenië). We reageerden op een uitnodiging van Janssen Cilag (divisie van Johnson & Johnson). Hun personeel wilde getraind worden in retorische en communicatieve vaardigheden die gebruikt zouden worden in hun werk (hoe een dialoog met artsen te onderhouden).

Mevrouw Oana Drăgan deed opeenvolgende vertalingen gedurende vier dagen. Haar vertalingen waren accuraat en professioneel. Haar grote bijdrage aan de effectieve werking van de workshop was het meest zichtbaar tijdens die modules waar de taalkundige verschillen tussen Engels en Roemeens zeer duidelijk waren. Ze kon de perfecte gelijkwaardige uitdrukkingen onmiddellijk vinden.

Om precies te zijn: onze workshop bevat de inhoud van het Neuro Linguïstisch programma dat een zeer nauwkeurige vertaling en diepgaande kennis van communicatieve en retorische vaardigheden vereist. Mevrouw Oana Drăgan heeft laten zien dat zij over de vaardigheden beschikt om dit te doen. Dientengevolge besefte ik dat ik de kans had gehad kans om samen te werken met een professionele tolk en daarom kan ik haar van harte aanbevelen aan iedereen die vertaal- en tolkdiensten nodig heeft waar het de Roemeense taal betreft.

Tatjana Zidar Gale
NLP Coach, SLO


"We zijn niet allemaal getalenteerd in het leren van talen - voor die mensen zijn er Oana's cursussen."

Ik behoor tot de oudere generatie. Ik heb altijd problemen gehad met het leren van talen. De tijden zijn veranderd en ik moet steeds vaker Engels gebruiken als taal om te communiceren op het werk. Om mijn communicatieve vaardigheden in het Engels te verbeteren heb ik talloze cursussen gevolgd met weinig voortgang. Toen vond ik Oana's adres op het internet. Nu volg ik haar lessen eens per week en mijn Engelse taalvaardigheden zijn aanzienlijk verbeterd. Onlangs ben ik geslaagd voor het Cambridge FCE examen.

Ik kan iedereen die een geduldige, attente docente zoekt, Oana's cursussen Engels aanbevelen. Oana geeft les met gevoel en doet haar best om haar studenten te laten slagen.

Evgen Tomazin, SLO